top of page

Group

Public·11 members
Martin Smocek
Martin Smocek

Cartea Tibetana A Mortilor.pdf


Cartea Tibetana A Mortilor.pdf - O carte despre moarte si renastere
Cartea Tibetana a Mortilor, cunoscuta si sub numele de Bardo Thodol, este unul dintre cele mai importante texte ale budismului tantric tibetan, dar si al intregii spiritualitati a lumii. Cartea abordeaza tema delicata a mortii si a renasterii, oferind o viziune profunda si practica asupra procesului de tranzitie dintre viata si viata. Cartea este disponibila in format PDF pe mai multe site-uri de pe internet, cum ar fi [Academia.edu], [Booknation.ro] sau [Rasfoieste-cartea.ro].


Ce este Cartea Tibetana a Mortilor?
Cartea Tibetana a Mortilor este o colectie de texte care au fost scrise de catre maestrii spirituali tibetani, bazandu-se pe invataturile lui Buddha. Textele au fost transmise oral de la maestru la discipol, pana cand au fost puse in scris in secolul al XIV-lea de catre Karma Lingpa, un mare yoghin tibetan. Cartea este compusa din trei parti principale: Chikhai Bardo, Chonyid Bardo si Sidpa Bardo.


DOWNLOAD: https://gohhs.com/2w3HKj • Chikhai Bardo este partea care descrie momentul mortii si experienta luminii clare a adevaratei naturi a mintii. • Chonyid Bardo este partea care descrie perioada dintre moarte si renastere, cand apar diverse viziuni si iluzii generate de karma si emotiile negative. • Sidpa Bardo este partea care descrie procesul de renastere intr-o noua existenta, in functie de actiunile si dorintele anterioare.
Cartea Tibetana a Mortilor are ca scop sa ajute fiintele sa se elibereze de ciclul samsarei, adica al mortii si renasterii repetate, care este cauzat de ignoranta si atasament. Prin urmare, cartea ofera o serie de instructiuni si sfaturi pentru a recunoaste natura reala a mintii si a realitatii, pentru a depasi frica si confuzia, pentru a evita renasterea in planuri inferioare de existenta si pentru a atinge iluminarea sau nirvana.


Cum se citeste Cartea Tibetana a Mortilor?
Cartea Tibetana a Mortilor nu este o carte obisnuita, care se citeste din curiozitate sau divertisment. Este o carte sacra, care necesita o pregatire adecvata si o atitudine respectuoasa. De asemenea, este o carte care se adreseaza nu numai celor care sunt pe moarte sau celor care au pierdut pe cineva drag, ci tuturor celor care vor sa inteleaga sensul vietii si al mortii.


Pentru a citi Cartea Tibetana a Mortilor, este recomandat sa aveti urmatoarele conditii: • Sa aveti incredere in invataturile lui Buddha si in maestrii spirituali care au scris cartea. • Sa aveti o motivatie pura, adica sa doriti sa va eliberati de suferinta proprie si a altora. • Sa aveti o minte deschisa, receptiva si curajoasa, dispusa sa infrunte adevarul despre sine si despre lume. • Sa aveti un loc linistit, curat si confortabil, unde sa puteti citi cartea fara intreruperi sau distrageri. • Sa aveti un timp suficient, pentru a putea reflecta asupra continutului cartii si a-l aplica in viata de zi cu zi.
Cartea Tibetana a Mortilor se poate citi in mai multe moduri, in functie de scopul si de nivelul de intelegere al fiecaruia. Unele dintre modurile posibile sunt: • Citirea integrala a cartii, pentru a avea o viziune de ansamblu asupra intregului proces al mortii si renasterii. • Citirea selectiva a unor parti din carte, pentru a se concentra asupra unor aspecte specifice, cum ar fi luminile, sunetele, culorile, formele, emotiile sau simbolurile care apar in Bardo. • Citirea repetata a unor versete sau rugaciuni din carte, pentru a le memora si a le recita in momente critice, cum ar fi la patul de moarte sau la ceremonia funerara. • Citirea meditativa a cartii, pentru a intra in rezonanta cu energia si intelepciunea ei, pentru a experimenta direct natura mintii si a realitatii.
Cartea Tibetana a Mortilor este o carte care nu se termina niciodata de citit, ci se redescopera mereu la fiecare lectura. Este o carte care ne invata sa traim cu constienta si compasiune, sa murim cu demnitate si speranta, sa renastem cu intelepciune si libertate.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page